هدف از این تحقیق پایان نامه بررسی دیدگاه ها و نظریه های مختلف مشکلات رفتاری می باشد.

 


طرفداران طبقه بندی کردن کودکان معتقدند که با جدا کردن آنها می توان برنامه ریزی های ویژه ای را برای اصلاح رفتار، ترتیب داد. شکستن قوانین از طرف دانش آومزان ، به نظر اجماعیون ، عدم هماهنگی مقررات و ضوابط انضباطی با ویژه گی های شخصیتی کودکان است که درهر صورت به نوعی اعمال خلاف بیرونی یا درونی خودنمایی می کند . از همه مهم تر آنکه جامعه امادگی پذیرش افراد مشکل دار را ندارد، به طور مثال اگر فردی دستش بشکند و یا زخمی شود یا دچار بیماری  جسمی گردد همه با او احساس همدردی نموده و سعی در رفع آن و درمان می کنند ولی اما آیا افراد دردمند روانی هم به همان میزان از همدلی جامعه برخودار می گردند؟ آیا جامعه تا چه حد خود را مسئول درمان و حل مشکل آنها می داند ؟ بنابراین وقتی که جامعه به این افراد بهایی آنچنان نمی دهد آنها هم به قانون شکنی دست می زنند تا شادی به نحوی افراد اجتماع را به همدردی خود وادار نمایند (شاملو ، 1390).

 

 

 


نظریه اکولوژی یا بوم شناسی است ، معتقد است کودک دنیای امروز در نقطه مقابل محیط قرار دارد . او نظریه رفتارگراها و تحلیل روانی را که به علت یابی و درما می پردزند رد می کند به نظراو محرکات محیطی در روی موقعیت کودک و اطرافیان اثر گذاشته و این محرکات کلیه واکنش ها و فعالیت های کودک و اطرافیان اثر گذاشته و این محرکات کلیه واکنش ها و فعالیت های کودک را تحت الشعاع خود قرار می دهند. و از طرفی مد اخلاتی که اطرافیان در روی نوع رفتارهای کودک انجام می دهد باعث می گردد که شکل حقیقی رفتار مختل شود . این تضاد دائمی بین کودک و اطرافیان باعث سرگشتگی درواکنش های صحیح شده و کودک را دچار رفتار نامناسب و ناسازگار می گرداند (شاملو ، 1390).
در این نظریه سعی می شود رفتار کودک را با محیط تطبیق دهند بدون آن که به کمیت روش های اصلاح رفتار و چگونگی این تطابق اشاره کنند (شاملو ، 1390).

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری مشکلات رفتاری

تعریف عملیاتی مشکلات رفتاری

مقدمه:    5
2-2 مشکلات رفتاری    6
2-2-1 علل ( سبب شناسی ) مشکلات رفتاری    6
2-2-1-1 نظریۀ عومل بیولوژیکی1 ( زیستی یا زیستی شناختی ):    6
به طور کلی نظریات بیولوژیک ها به سه عامل اصلی اشاره می کند:    7
2-2-1-2 نظریه روانکاوی ( تحلیل روانی ):    8
2-2-1-3 نظریه رفتاری یا نظریه یادگیری :    10
2-2-1-4 نظریه بوم شناسی ( اکولوژیکال ) و جامعه شناسی :    12
2-2-1-5 نظریه متقابل :    15
2-2-2 طبقه بندی و بررسی ویژگی های مشکلات رفتاری    16
2-2-3 طبقه مشکلات رشدی- جسمی – روانی    18
2-2-4 اختلالات رفتاری کودکان    19
تعریف و توصیف    19
همه گیر شناسی    22
2-2-5 سبب شناسی اختلالات رفتاری کودکان    24
2-2-5-1 نقش خانواده    24
2-2-5-2 نقش عوامل زیستی    26

يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی